اژدهاکشان

کتاب «اژدهاکشان» نام کتابی از «یوسف علیخانی» است که در سال 1386 توسط «انتشارات نگاه» منتشر و در سال 1388 توسط «انتشارات آموت» مجددا به چاپ رسید. کتاب «اژدهاکشان» برنده ی «جایزه ی ادبی جلال آل احمد» و همچنین نامزد دریافت جایزه هشتمین دوره «هوشنگ گلشیری» شد.

ادامه مطلبShow less
موجود شد خبرم کن!
مرجع:
54235
نام برند:
صنایع دستی آقاجانی

گلدان صراحی مس و خاتم کاری تولید صنایع دستی آقاجانی یکی از زیبانرین و پرفروش ترین صنایع دستی اصفهان است. این گلدان در ابعاد و کیفیت های متفاوتی طراحی و ساخته شده است. گلدان خاتم کاری کد K013 با 16 سانتی متر ارتفاع، مقاوم در برابر ضربه، نور آفتاب و رطوبت هوا و دارای گواهینامه کیفیت جهانی ISO9001:2015 می باشد.

صنایع دستی آقاجانی

دخل فیروزه کوب بزرگ کد FT021 کاری از شاغلین در صنایع دستی اصفهان تولید صنایع دستی آقاجانی است که با گارانتی 10 ساله تضمین کیفیت و با بهترین قیمت و البته به صورت رایگان تقدیم خریداران می گردد. در ساخت دخل فیروزه کوب آقاجانی از بهترین فیروزه نیشابور استفاده شده است و دارای گارانتی کیفیت ISO 9001 و گواهی استاندارد ملی ایران است.

صنایع دستی آقاجانی

آجیل خوری فیروزه کوبی ترنج کد FT066 بزرگترین آجیل خوری مسی تولید صنایع دستی آقاجانی یکی از معروفترین تولیدکنندگان صنایع دستی اصفهان از بهترین مواد اولیه تولید شده است. در تولید این آجیل خوری فیروزه کوبی شده از بهترین و ناب ترین فیروزه نیشابور استفاده شده است. از نکات قابل توجه این محصول گارانتی 10 ساله و استاندارد ملی ایران است. ارتفاع این «آجیل خوری مسی» 42 سانتی متر و قطری در حدود 32 سانتی متر دارد.

توضیحات

معرفی کتاب اژدهاکشان

کتاب «اژدهاکشان» نام کتابی از «یوسف علیخانی» است که در سال 1386 توسط «انتشارات نگاه» منتشر و در سال 1388 توسط «انتشارات آموت» مجددا به چاپ رسید. کتاب «اژدهاکشان» برنده ی «جایزه ی ادبی جلال آل احمد» و همچنین نامزد دریافت جایزه هشتمین دوره «هوشنگ گلشیری» شد.

مجموعه داستان اژدهاکشان همانند مجموعه داستان اول یوسف علیخانی «قدم بخیر مادربزرگ من بود» در فضای وهم زده یک روستا می گذرد.

*** خرید کتاب اژدهاکشان ***


قسمتی از کتاب اژدهاکشان

قَشقابَُل

بز نمانده بود این چند پارچه آبادی که کبل رجب ندیده باشد. از بزغاله گرفته تا بره ی دو ساله و یک سال زاییده و اخته و قوچ و نازا. حتی می توانست بگوید توی فلان آبادی، فلان بز شالی یا بور یا زرد یا کلاچ کوری یا کلاچ موزی یا قشقابل، توی طویله فلانی است. از این همه بز که دیده بود و آن هایی که آورده بود توی طویله ی خانه اش، فقط یکی دلش را می لرزاند البته؛ بز پیشانی سفیدی که فکر می کرد اگر این را هم مثل آن بزی که سال ها پیش، از طويله اش دزدیده و برده بودند ده پشت کوه، باز می رود و حتی اگر این بار کسی مثل کربلایی قشنگ نیاید کمک، پس اش می گیرد. به قشقابل دل بسته بود.
قشقابل اما انگار زار می زد و اشک و آب بود که از بینی و چشم هایش می ریخت. كبل رجب به سکینه، زنش گفت:

- این دیگه چه مریضی یه، من بماندم!
. خب شاید شش بگرفته.
- شش. اون هم این وقت سال؟
- ها. شش بگرفتن که ماه و زمان نخواهه. اسپرز نگرفته که بگویی حالا که مردال ماه نیس.
- البت. اما زارش، زار نی.
- زار نی؟ خل بشدی مرد؟ حيوانه دیگه. مریض بشه. خوب بشه. البت، گاهی هم بمیره.

کبل رجب بلند شد و تشر زد: - دهانت ره آب بکش زن. از کنار دیوار کاهگلی به طرف کوچه سنگلاخ عصا زد. نگاه کرد به سگی که سر راه نشسته بود.
گفت:

- سکین! بیا! بیا جانم! بیا! بیا! بيا!
سگ، خودش را له کرد به طرف راستش و لخ لخ کنان راه گرفت دنبال سر کبل رجب.
سکینه نوچ نوچی کرد و گفت:

- ای روزگار! این هم کاره دامان ما بگذاشتی؟ همه گاوی دارن، چیزی دارن، ما چی؟ بد نگفتن قدیمی جماعت که ریزه مال، صاحبش رہ نسازه و درشت مال، صاحبش ره پول بیاوره.

- مشدی سکینه! هوی!
زن که داشت سر خم می کرد تا از چارچوب در اتاق برود داخل، گفت:

- ها!
- چی بدادی این زبان بسته رہ؟
- چی بدادم؟ هیچی.
اول یواش گفت و بعد صدایش را بلند کرد و گفت:
- اصلا بگذاری من برم میان طويله؟ دیگر نه صدای کبل رجب آمد و نه سکینه چیزی گفت. سکینه رفت توی اتاق. در به ضرب برگشت و به چارچوب خورد. پشت بندش هم صدای یک در دیگر آمد که به چارچوب دیگری خورد.

سکین، پوزه داده بود روی نرمی پشم دست هایش و چشم هایش هم می رفت. کبل رجب رفته بود داخل طويله. عصایش را از میخ طویله جلوی در آویزان کرد و رفت طرف قشقابل. قشقابل، نگاهش می کرد. توی تاریکی طویله، جوی اشک در چشم و بینی اش شده بود پلکانی روشن. نی نی چشمانش هم می لرزید و نگاهش می کرد. کبل رجب نزدیک شد و دست کشید سر قشقابل۔ قشقابل، معی کرد و بعد مع مع مع مع مع مع. مع مع بز یک روند نبود. گاه اوج می گرفت و گاه فرود می آمد و گاه تویش خش می افتاد. كبل رجب خواست دوباره دست بکشد سر قشقابل. خواست پیشانی سفیدش را نوازش بدهد، اما بز نگذاشت. کبلایی نگاه کرد به کاسه مسی آب. همان طور پر بود و چند پر علف تویش خیس خورده بود. علوفه تازه دور و بر قشقابل هم پلاسیده بود. بلند شد و دست بگیر و دست بمال، آمد طرف بیرون طويله.
قشقابل همچنان زار می زد.
کبل رجب، روی سکوی جلوی در طویله نشست. سکین آمد خودش را بمالد به کبلایی که کبل رجب، عصبانی با پشت دست زد به پشم پشت سگ

- برو! تب بکرده!

دست کرد توی جیب جلیقه اش. جعبه سیگار را درآورد. تکان تکان داد تا سیگار اشنو دربیاید. داشت کبریت می کشید که مشدی سکینه از بالای پیش بام خانه گفت: -

اوهوی کبلی!

- اون وقتی که جوان بودی، ترک بکردی، حالا سر پیری، دوباره شروع بکردی؟

کبل رجب آتش کبریت را رساند به نوک سیگار. دود از سوراخ های بینی اش بیرون زد. آتش خاموش نشده، کبریت را گرفت روی تاج سیگار و با دود سیگار، خاموشش کرد. مشدی سکینه، خندید و برگشت پشت به او، طرف پیش بام های خانه ها ایستاد و با یک دست روی پیشانی سایه بان کرد و یک دست به کمر، کج واره، ماند به نگاه کردن:

- زوار بیامده انگار؟

قشقابل را از یکی از گالش ها خریده بود که داشت از میلک رد می شد. گالش مال دهات پشت کوه آن طرف بود. هر وقت می آمد یکی دو تا بز و گوسفند قربانی می کرد از طرف این و آن؛ جماعت اعتقاد داشتند و یادشان نمی رفت نذرشان را ادا کنند. درخت کھری کنار امامزاده هم هیچ وقت خشک نمی شد از نم خونی که از قربانی ها به تنه اش شتک می زد.
درد را کم کم داد بیرون. قشقابل داد نمی زد. ناله اش فقط آن قدر بود که تا جلوی در طویله برسد.
گالشی با گله ای گوسفند و بز آمده بود میلک. رمضانعلی گالش، او را می شناخت:

- حال و احوال كبلایی؟

- قبول حق مشدی.

۔ خدا نذورات شما را هم قبول بکنه انشاء الله.

- نذری بداری این سفر هم. - ها. مال زواری یه که خودشان نتانن این وقت سال بیان امامزاده دیدنی.

- اون طرفان، دست بینداختن فندق چینی؟

- دست بینداختن؟ یه جاهایی دست هم بشستن.

کبل رجب نگاه کرد به گله. توی گرمای مرداد ماه، هر هفت، هشت گوسفند یک جا سر توی سر هم برده و شده بودند تپه ای پشم. بزها هم جدا جدا سر داده بودند به نشخوار. این میان، بزی پیشانی سفید، خودنمایی می کرد.

- فروشی به؟
- ناقابله. البت كدام؟
- اون قشقابل.
- قشقابل؟
- ها. چند؟

مکثی کرد و چیزی نگفت. كبل رجب، عصا زد میان گله. تپه پشم ها، تکانی خوردند و خاک بلند کردند و آن طرف تر باز تپه شدند. بزها هم جفت زدند و راه باز کردند. قشقابل در رفت.

- کار من نیس گالش جان رمضانعلی گالش دوید میان گله. قشقابل در میان گله، سم می کوبید، کنارش روی زمین، خاک بلند می شد و بزها را از نشخوار می انداخت. کلاه رمضانعلی افتاد. كبل رجب خندید.

- انگار قوت ازت رفته ها.
- انگاری، آهان۔

قشقابل رفته بود روی سنگچین پایین درخت زلزالک امامزاده و مثل مجسمه ایستاده بود. تا برگشت به پشت نگاه کند، رمضانعلی گالش، پاچه اش را گرفت.

*** خرید کتاب اژدهاکشان ***

۔ فروشی نی البت، کبلایی.
۔ فروشی نی؟ اون وقت مریضی بداشتی اینقدر گرد و خاک بکردی؟
- بخواستم نفست گرم بمانه کبلایی. این نذري كبلایی قشنگه.
- کبلایی قشنگ؟
- ها. سلام هم برساند.
- بدانست که آیی میلک مگه؟ |
- ها. بدانست که این ره بداد برای نذر آقا.
نگاه کرد به گنبد سفید امامزاده اسماعیل کبل رجب رفت جلو و قشقابل را که هنوز دست رمضانعلی بود، گرفت. شاخش را کشید. قشقابل، نگاهش کرد. مع كشید. کبل رجب شنیده بود که رمضانعلی وقتی ببیند ریزه مالی از گله اش، خواهان پیدا کرده، بازی درمی آورد که نرخش را بالا بکشد.

- حالا، یه بز دیگه ره قربانی بکن.
- مگه شدنی به کبلایی؟ شما جای بزرگتر مایی. نذرش رو چطوری ادا بکنم؟
- چه ربطی

داره. خون، خونه دیگه. قرمزی جاندار باید بریزه پای امامزاده. چه فرق داره این قرمزی مال کدام یکی باشه.

- نیت چی؟ نیت کبلایی قشنگ چی اون وقت؟
- هیچی.

نی نی چشمان کبل رجب درخشید. رمضانعلی گالش نگاه کرد به سنگ قبرهایی که گله اش روی شان خوابیده بودند. با نوک کفش، زور زد خاری را که از یکی از قبرها بیرون آمده بود، بکند، نشد، اله اش کرد:

- چند؟
رمضانعلی کلاه نمدی اش را کشید تا سر پیشانی اش و دوباره داد عقب و برگشت طرف سنگ سیاره پایین امامزاده و گفت:
- البت...
- قیمت به قشقابل و یه کولی خوبه؟ بزغاله ای را نشان داد که کله می کوبید به شکم مادرش. - اون وقت جای این، چی ره قربانی بکنم؟ کبل رجب می دانست دارد دندان گردی می کند، گفت:
- به دانه بز یه وقت هم بگیر از میان شان. قیمتش هم پای من.

نیش رمضانعلی باز شد. کبل رجب نگاه کرد به سکین. سکین داشت به سگ گله نگاه می کرد که پایین قبرستان، توی جاده نشسته بود، کبل رجب، شاخ قشقابل را گرفت و کشید طرف سربالایی میلک.
مشدی سکینه تا بز را دیده بود، خندیده بود. کبل رجب می دانست با این که بداخلاقی می کند، اما مثل او بزها را دوست دارد.

- قشقابله؟
- ها. حنا بذارم؟
- سفیدی پیشانی اش رہ؟
- ها.
نه نگفت و بله هم. مشدی سکینه می دانست این وقت ها نباید تکان بخورد از جایش. همانطور سر پیش بام نشست و نگاه کرد به میلک:
. نگفت کی قربانی ها ره قربانی بکنه؟
- نه. ولی معلومه اما. غروب دم.

قشقابل همان وقتی اولین داد را کشیده بود که گله رمضانعلی گالش از اسپی گیله رد شده و رفته بود طرف آبادی آن سوی کوه؛ كبل رجب از دور هم می توانست تشخیص بدهد بزی که جلوی گله می رفت بز چند وقت است؟ صدای زنگوله پیش کل پارچین تمام کوهستان را گرفته و برده بود
توی زنگوله اش.

قشقابل همان وقتی اولین اشک را ریخته بود که کبل رجب، نتوانست از یاد ببرد که این قشقابل نذری کبلایی قشنگ بوده برای آقا. آخرین بار کبلایی قشنگ را وقتی که رفته بود دنبال بمانعلی، پسر قشنگ خانم، دیده بود. دیگر از پا افتاده است، با این حال توی چال برا سر نشسته بود و بمانعلی، سر گوسفندها را می کشید و می آورد و می داد به مادرش. كبلایی قشنگ هم پاهای گوسفند را می گرفت و طوری می چرخاندش که پیشانی قشنگ خانم می ماند و دم حيوان. كبلایی قشنگ، نرم فشارکی به نوک پستان ها می آورد.

قشقابل همان وقتی داد کشید و اشک ریخت که کبل رجب به مشدی سکینه گفت:

- ندانم چرا، اما احساسم اینه که دیگه نا ندارم برای بزآوری

مشدی سکینه خندید گفت:

- هزارمین باره بشنوم. تو بزآوری نکنی؟ تویی و این طويله بز. پسر كبلایی قشنگ را آورده بود میلک برای گالشی کردن. گفته بود:

- مثل پسر خودم بماند. اینسال باید برای خودم گالشی بکنه.

بمانعلی، دوستش داشت. یک چیزی می کشیدش طرف کبل رجب، مشدی سکینه البته میدانست.

کسی نبود نداند میان کبل رجب و كبلایی قشنگ چی گذشته. همه می دانستند وقتی کبل رجب، جوان و جاهل بوده، برای برگرداندن بزی که از گالشی خریده و بعد شبانه آمده و ازش دزدیده و برده بودند دهات كبلایی قشنگ، کبل رجب می رود دنبالش. بز را پیدا می کند و حتی از طویله ای هم که برده بودند بیرون می آورد اما گیر می افتد. چوب می کشند و تا می خورد، كبل رجب را می زنند تا این که این کبلایی قشنگ می آید. چوب می گیرد طرف جماعت و می رود حمایت کشی از کبل رجب.

کبل رجب به کبلایی قشنگ میل نداشت، یا لااقل اینطور نشان داده بود اما غافل هم نبود دیگر کسی کبلایی قشنگ را نخواهد گرفت. این بود که وقتی هم چند سال بعد که همه هنوز فکر می کردند كبل رجب می رود سراغش و نرفت، قشنگ خانم شد زن پیرمردی که کبلایی، قدیم تاکنون ازش، بز خریده بود. کمتر کسی هم بود طعنه نزده باشد که شوهر کبایی قشنگ، کمر نداشته که چنین پسر گردن کلفتی پس بیندازد؛ آن هم بز دوست!
سکینه هم می دانست اما زیاد محل نمی گذاشت به این حرف ها. قشقابل زار می زد. كبل رجب از جلوى طويله بلند شد و آمد روی پیش بام نشست. جعبه سیگار اشنو را درآورد و دود داد طرف آسمان روبه رویش که امامزاده آنجا بود...

*** خرید کتاب اژدهاکشان ***

ادامه مطلبShow less
جزئیات محصول
54235

مشخصات

نویسنده
یوسف علیخانی
مترجم
ندارد
ناشر
آموت
تعداد صفحات
176
وزن
207 گرم
شابک
9786009119783
دیدگاه کاربران
بدون نظر

افزودن نظر جدید

  • بسته بندی و ارسال:
  • محتوای کتاب:
  • کیفیت ترجمه:
  • کیفیت چاپ:
این کالا را با استفاده از کلمات کوتاه و ساده توضیح دهید.
برچسب های محصول
You may also like
افق

کتاب قصه های شاهنامه فردوسی (جلدهای 1 تا 3) با روایت آتوسا صالحی و تصویرگری نیلوفر میرمحمدی و به کوشش نشر افق چاپ و منتشر شده است.

اگر چه از شاهنامه بسیار گفته و بسیار نوشته اند، اما این قلعه ی تو در تو هنوز ناشناخته مانده است. هر درش به درهای بسیاری باز می شود که با گذر از هر یک به شگفتی های تازه ای می رسیم.

در این مجموعه نویسنده کوشیده است تا با روایت داستان ضحاک ماردوش از زبان آشپزهای دربار او، هم چنین زندگی زال از زبان پدرش سام و نیز اسفندیار و هفت خوان و نبرد او با رستم از نگاه بهمن این افسانه را از زاویه ای نو و از درون متن ماجرا بازآفرینی کند. نشر افق، سه کتاب این مجموعه را به طور جداگانه نیز منتشر کرده است.

نگاه

کتاب عزاداران بیل اثر غلامحسین ساعدی یکی از رمانهای معروف ایرانی است که توسط انتشارات نگاه چاپ و منتشر شده است.

کتاب عزاداران بیل شامل هشت داستان کوتاه است و با اینکه حوادث به هم ربطی ندارند اما شخصیت ها و مکان ها در طول اثر تکرار می شوند. این داستان ها با استفاده از راوی دانای کل توصیف می شوند و هر کدامشان به یک حادثه پرداخته است کتاب به سبک رئالیسم است اما در بعضی قسمت ها حالت رئالیسم جادویی نیز به چشم می خورد (در قصه اول صدای زنگوله و در قصه هفتم تبدیل شدن انسان ها به یک حیوان شبیه موش و میمون۔..)

با دقت در تمامی داستان ها به این نتیجه می رسیم که تم اصلی آنها مرگ است و اضطراب و از روی داستان چهارم مجموعه داستان عزاداران بیل فیلم ماندگار گاو به کارگردانی داریوش مهرجویی ساخته شد.

مروارید

کتاب فکر نکن تنهایی نوشته الیف شافاک توسط صابر حسینی ترجمه و به کوشش انتشارات مروارید چاپ و منتشر شده است.

کتاب فکر نکن تنهایی، آخرین کتاب اليف شافاک است که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. او در این کتاب به موضوع های مختلفی همچون ادبیات، هویت زن، مسائل اجتماعی و زندگی شخصی خود پرداخته است.

برایت با کلمات، پیچک ها بافته ام. شبها که چشمهایت را می بندی، وقتی وسط آن لحظه ی بی همتای خواب و بیداری هستی، وقتی میان جن ها تک و تنها می مانی، آنها را ببویی و به یاد بیاوری. برایت لباسی از حرفها بافته ام تا با افتخار بپوشی و هیچ وقت سردت نشود. لباسی از مخمل ضخیم، با نخ هایی طلایی. اولین حرف اسمت را رویش دوختم؛ بی صدا و صمیمانه، بی آن که کسی باخبر شود، درست مثل سوگندی که تنها خداوند آن را می شنود...

روزنه

کتاب رویا فروش 1 (اقلیت)، مجموعه داستان های کوتاه ایرانی نوشته سعید فرض پور است که توسط انتشارات روزنه به چاپ رسیده است. 

رویا فروش برای آنها توضیح داد که همه انسان ها دارای نیروی شگفت انگیزند ولی غافل از این قدرت، به روزمرگی و رفع نیاز خود خو گرفته اند. برایشان شرح داد که چگونه دشمن بزرگ آنها، انسان ها را در خواب غفلت فرو برده و ارزش های متعالی را در نظر بسیاری از مردمان، خوار و ذلیل جلوه داده است. از دنیایی که از دست رفت برایشان سخن گفت و از مفاهیمی همچون عشق، فداکاری و انسانیت که هرچند اندک اما همچنان قدرتمند در میان اقلیتی قلیل زنده مانده بود.  

هم اکنون می توانید کتاب رویافروش را از سایت خرید کتاب با تخفیف بوکالا با بهترین قیمت تهیه نمایید.

گیوا

کتاب سه قطره خون اثری ماندگار از صادق هدایت است که در قالب مجموعه داستان کوتاه در سال 1311 منتشر شد این کتاب بدون سانسور توسط انتشارات گیوا چاپ و منتشر شده است. این کتاب روایتگر افراد مختلفی است که گرفتار هنجارها و ناهنجاری های اجتماعی شده اند و از محیط اطراف خود در رنج و عذاب هستند.

شما را در ادامه به مطالعه خلاصه داستان سه قطره خون در سایت خرید کتاب با تخفیف بوکالا دعوت می کنیم. 

گیوا

کتاب سگ ولگرد مجموعه داستانی از صادق هدایت ، نویسنده، مترجم و روشنفکر ایرانی است که اولین بار در سال ۱۳۲۱ منتشر شد. این کتاب به کوشش انتشارات گیوا و بدون سانسور چاپ و منتشر شده است.

منتقدان سگ ولگرد را داستانی اگزیستانسیالیستی به‌ شمار می‌آورند و آن را در کنار برخی دیگر از داستان های کوتاه صادق هدایت مانند زنده به گور و تاریک خانه، از آن دسته روان داستان های وی دانسته اند که با تکنیک های واقع گرایی نوشته شده اند. صادق چوبک و احمد شاملو از جمله نویسندگان و شاعرانی هستند که با تأثیر از کتاب سگ ولگرد به آفرینش آثاری پرداخته اند.

شما را در ادامه به مطالعه معرفی کتاب سگ ولگرد صادق هدایت در سایت خرید کتاب با تخفیف بوکالا دعوت می کنیم.

پیدایش

داستان های کتاب آخرالزمان با درون مایه مشترک مرگ در دو بخش از هم تفکیک شده است: داستان های آخرالزمانی و داستان های مرگینگی که درباره انواع مرگ در جهان مدرن است. کیهان خانجانی در یادداشت هایی بر پنج داستان فصل نخست از سه دیدگاه بینامتنی، تفسیری و آخرالزمانی به موازی خوانی داستان ها پرداخته است. این کتاب توسط خانم شبنم بزرگی ترجمه و انتشارات پیدایش چاپ و نشر آن را بر عهده داشته است.

فهرست

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به سیستم

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم