کتاب آیشمن در اورشلیم نوشته ی متفکر آلمانی هانا آرنت توسط خانم زهرا شمس ترجمه و به کوشش نشر برج چاپ و منتشر شده است.
آیا ممکن است کسی بی آنکه شرور باشد، مرتکب شرارت شود؟ این پرسش دشواری است که هانا آرنت، متفكر آلمانی، در جست وجوی پاسخی برای آن راهی اورشلیم و دادگاه آدولف آیشمن می شود. بیش از پنجاه سال از انتشار کتاب آیشمن در اورشلیم می گذرد و این گزارش همچنان جنجالی ترین اثر هانا آرنت محسوب می شود. آرنت معتقد است که ما ترجیح می دهیم از هیولایی برخاسته از ظلمت شکست بخوریم تا از یک انسان معمولی، چون به این ترتیب خودمان را کمتر مقصر می دانیم.
هانا آرنت معتقد است در تاریک ترین روزها هم می توان به یافتن بارقه ای از نور امیدوار بود. نوری که نه از نظریه ها و مفاهیم، بلکه از حيات و اعمال افراد سرچشمه می گیرد... آرنت هشدار می دهد نباید به وسوسه ی پوچ گرایی، بدبینی یا بی تفاوتی تن داد. او در مقابل امید بی جا و یأس بیجا مقاومت می کرد و در توصیف ظلمات زمانه ی ما، در توصيف دروغ، نیرنگ، خودفریبی و تلاش برای نابود کردن تمایز میان حقیقت و دروغ صریح و بی پروا بود... و به این خاطر است که امروز، آرنت را باید خواند و دوباره خواند. (ریچارد برنستین)
آرنت، عدالت واقعی را مستلزم افشاگری کامل می داند، از جمله افشای خود؛ عدالت از دیدگاه او تنها تعیین کیفر نیست، بلکه تلاشی است برای درک اینکه نظام های سیاسی چگونه مرتکبین، نظاره گران و حتی قربانیان را تبدیل به همدست خود می کنند. آرنت معتقد است مظلوم واقع شدن یک قوم، به این معنا نیست که آنها مسئولیتی در قبال بررسی نقش خود در فاجعه ندارند یا لازم نیست نگران آن باشند که مبادا خود مشغول ظلم به دیگران شوند. همین نظریه ی جنجالی باعث شده است که پس از گذشت نیم قرن، آیشمن در اورشلیم کماکان کتابی باشد که صهیونیست های جنگ طلب خوش ندارند مردم بخوانند. (دانیل مایرکاتکین)
در ادامه با ما در سایت خرید کتاب با تخفیف بوکالا با مطالعه ی معرفی کتاب آیشمن در اورشلیم همراه شوید.
افزودن نظر جدید