توضیحات
قسمتی از کتاب یونگ شناسی کاربردی
کتاب یونگ شناسی کاربردی درباره روان شناسی ارائه شده توسط کارل گوستاو یونگ در نیمه اول قرن ۲۰ است و همچنین به آنچه در ارتباط با دیدگاه او و در رابطه با ورود ما به دنیای جدید قرن ۲۱ است، می پردازد. یونگ حقیقتا یک متفکر واقعی بود و نظریاتش هنوز هم تا حد زیادی ناشناخته اند و یا برداشت اشتباهی از آنها می شود. نظریات او مانند تمام کسانی که ایده جدیدی ارائه می دهند، همیشه درست نیستند. دیدگاه او درباره حقیقت با دیدگاهی که بر دنیا حاکم بود، بسیار متفاوت بود و این موضوع باعث شد که درک منظور واقعی او برای روان شناسان و دانشمندان هم دوره اش دشوار بشود.
سبک نوشته های او برای همکاران دانشگاهی اش زیاده از حد ادبی و برای ادیبان بیش از حد دانشگاهی بود. هنرمندان و نویسندگان بیش از دانشگاهیان راه خود را برای فهم عصاره ی افکار یونگ باز کردند، اما آن ها نیز به سرعت فهم خود را تعمیم دادند و نتوانستند با وسعت و عمق ذهن یونگ کنار بیایند.
من در کتاب یونگ شناسی کاربردی سعی خواهم کرد تصویر منسجمی از تفکر یونگ منسجم تر از تصویری که در نوشته های همکاران او یافت می شود، ارائه دهم. به نظر من این تصویر، ارائه منصفانه نظریات او است. از آنجا که عقاید یونگ اغلب غیر کاربردی و غیر واقع گرایانه و کم اهمیت انگاشته شده اند، تاكيد من بر فواید کاربردی عقاید او خواهد بود. اما در ابتدا می خواهم درباره این صحبت کنم که یونگ چگونه فردی بود و چگونه و چرا بدیع ترین دیدگاه قرن ۲۰ را به وجود آورد.
يونگ و فروید
يونگ نیز مانند زیگموند فروید – که هنوز هم معروف ترین استاد او به شمار می آید – پزشک بود و تبدیل به یکی از اولین پیشگامان رشته جدید روانکاوی شد. یونگ به عنوان یک روان شناس بالینی همچنین پایه گذار کاری در روان شناسی تجربی بود که بعدها به دستگاه دروغ سنج انجامید. (گرچه سوء استفاده از این روش یونگ را آزرده خاطر کرد). در هر حال در ابتدا توجه یونگ به عقده جلب شد. درباره عقده ها تا اندازه ای در بخش دوم صحبت خواهد شد. فروید نوزده سال بزرگ تر از یونگ بود و تا آن زمان برخی از برجسته ترین کارهایش را انجام داده بود. تا آن موقع، روانکاوی هنوز تقریبا ناشناخته بود و فروید نیز هم در جوامع پزشکی و هم در جوامع دانشگاهی مورد بی توجهی یا نفرت بود.
برای یونگ شرایطی بهتر از آن وجود نداشت تا از فروید قهرمان بسازد و برای فروید هم شرایطی بهتر از آن وجود نداشت تا این شاگرد جدید را به فرزندی بپذیرد. در سال ۱۹۰۶ یونگ، فروید را ملاقات کرد و به زودی به اولین همکار مورد علاقه فروید تبدیل شد و پس از آن مقام جانشینی فروید را به دست آورد. متأسفانه برنامه ریزی های فروید، بی نتیجه ماند زیرا یونگ خمیر مایه این را نداشت که مقلد کسی باشد. فروید و یونگ دو انسان خیلی متفاوت بودند که دنیا را به گونه های متفاوتی می دیدند.
فروید پنجاه سال داشت و احساس می کرد که تا آن زمان نظریات اصلی ساختار و پویایی های روان انسان را ارائه کرده است. فروید، پیروانی می خواست که نظریات او را دنبال کنند و نتایج آن را گسترش دهند. با این که يونگ فروید را تحسین می کرد و معتقد بود بسیاری از نظریات او سودمند هستند، ولی به عقیده یونگ روان انسان بسیار پیچیده تر از آن چیزی بود که فروید بیان کرده بود. در حالی که تئوری های فروید سفت و سخت تر می شد، يونگ کار خودش را با بیمارانش دنبال می کرد تا ببیند این کار او را به کجا می رساند و این کار او را به جایگاهی رساند که با تئوری فروید هماهنگ نبود…
*** خريد کتاب یونگ شناسی کاربردی ***
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.